Scharnieren

Scharnieren

Intersteel scharnieren

Een scharnier zorgt ervoor dat een deur kan openen en sluiten. Intersteel heeft scharnieren in diverse kleuren en uitvoeringen. Naast kogellagerscharnieren, heeft Intersteel paumelles en onzichtbare ofwel verdekte scharnieren. Ook heeft Intersteel scharnieren met SKG*** keurmerk, wat betekent dat het om zwaar inbraakwerend hang- en sluitwerk gaat.  

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-9 van 26

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-9 van 26

per pagina

Scharnieren of paumelles

Een paumelle bestaat uit twee losse onderdelen. Het gat in het ene deel van de paumelle past precies om de pen van het andere deel. Dat maakt het afhangen van een deur met een paumelle scharnier een stuk eenvoudiger. Tevens kunt u een deur met een paumelle altijd in open stand uit het kozijn tillen. Paumelles worden doorgaans gebruikt voor opdekdeuren en scharnieren voor stompe deuren. Scharnieren zorgen voor een sterkere verbinding tussen de deur en het kozijn. Een losse pen die door de kern van de scharnier loopt houdt de twee platen bij elkaar. Zodoende kan de deur niet uit zijn scharnier worden getild. Voor extra veiligheid kunt u ook kiezen voor veiligheidsscharnieren. Deze zijn SKG*** gekeurd en zijn voorzien van een dievenpen.  Kijk voor aanschaf van scharnieren of paumelles naar de draagkracht van het product. Bij paumelles is het ook van belang of u DIN links of DIN rechts nodig hebt.

Onzichtbare scharnieren

Uw interieur strak afwerken tot in de kleinste details? Onzichtbare scharnieren worden volledig geïntegreerd in de deur, waardoor ze niet te zien zijn als de deur gesloten is. Zodoende valt de deur bijna naadloos in de muur. Tevens zijn de onzichtbare scharnieren zelfsmerend en heeft u er geen onderhoud aan. U kunt het scharnier bovendien zowel verticaal als horizontaal en in de diepte instellen. Dit zorgt voor een eenvoudige nastelling wanneer de deur afgehangen wordt. Voor snelle en nauwkeurige montage zijn er freesmallen beschikbaar.

Taatsscharnieren

Een taatsdeurscharnier of pivot scharnier wordt aan de bovenkant en aan de onderkant van de taatsdeur gemonteerd. Dit biedt de mogelijkheid om de deur om zijn verticale as te laten draaien. Niet alleen biedt het een praktische en ruimtebesparende oplossing, het geeft uw interieur ook een stijlvolle en strakke uitstraling. Naast het feit dat een taatsdeur uw interieur en unieke look geeft, biedt het ook veel gemak in het gebruik. Een taatsscharnier sluit namelijk automatisch en is voorzien van een standborging, hierdoor blijft de deur geopend in een hoek van 90 graden. De sluitsnelheid kan eenvoudig ingesteld worden, waardoor u zelf kunt bepalen met welke snelheid de deur sluit.